Our Overview of SALT ROCK BEACH HOUSE

With every project the opportunity arises to explore new avenues of interior design.

The owners expressed their passion for art and design and presented a collection of inherited contemporary classics and antique furniture which were to be very much a part of this project. The client’s passion and collections, coupled with their strict instructions that the children and the dogs were to be very much a part of what was going to make this home work, meant that a lot of consideration had to be given to what materials would be used.

For the kitchen, we chose bamboo which is a hard wearing product with an interesting texture. The kitchen dining table is made up of a collage of different woods which add to the interesting elements. One particularly striking feature is the six meter high library unit. Lighting was another important design element. A separated pavilion houses the boys den, a mezzanine sleeping deck sporting a fireman's pole and ladder, a pool table and big screen ensure everlasting fun.

Visiting the house over a period of time and seeing it function with the family in it, concluded this successful project.